Natuurtuin

Hoe een natuurtuin aan te leggen

De natuurtuin: wat is het? Hoe leg je het aan? Welke planten zijn ervoor geschikt? In deze blog lees je er alles over

6 weetjes over biologische bloembollen

Bloembollen weetjes

Waarom kiezen voor biologisch?

Biologische bloembollen zijn puur natuur en worden op een natuurlijke manier geteeld. In deze 6 weetjes lees je meer over biologische teelt. Met biologische teelt helpen wij de natuur, zoals de bodem, insecten en vogels, om gezond te blijven. Lees meer over biologische bloembollen

Bollen kiezen en planten

Bollen-plantschepje-nb.jpg

Hoe kies ik bloembollen en wanneer plant ik deze?

Bloembollen kies je onder andere op basis van wat je mooi vindt, waar je ze plant, en wanneer je wilt dat ze bloeien. Afhankelijk van de soort plant je bloembollen in het najaar voor de vorst of in het voorjaar na ijsheiligen. In deze blog kan je er verder over lezen.

Grond verbeteren

Tips voor het verbeteren van de grond bij kale plekken

Soms heeft u in uw tuin last van kale plekken. In deze blog worden twee manier besproken om op een verantwoorde, natuurvriendelijke manier van kale plekken weer een mooi stukje groen te maken. Lees de blog hier!

De cyclus van de Tuin

Hoe gebruik ik de cyclus van de tuin in het onderhoud?

Elk jaar volgt de tuin een vaste cyclus en daarmee volgt ook het onderhoud een vaste cyclus. In deze blog behandelen we de onderdelen van tuinonderhoud die je helpen deze cyclus optimaal te benutten: het verbeteren van de bodem, de bloeiperiode van de bollen en vaste planten, het effect van zon en schaduw op de tuin en het rekening houden met de gewaswisseling.

Bijen en Hommels

Bollen voor bijen

Overwinteren

De bijen en hommels overwinteren en hebben heel vroeg in het voorjaar al nectar en stuifmeel nodig om aan te sterken en zich klaar te maken voor het seizoen. Dit kunnen ze dan enkel vinden bij de vroegbloeiende bloembollen. De bloembollen plant je in het najaar. Dit doe je in de periode van september tot november, zodat jij er in het voorjaar van kunt genieten. Welke bollen zijn geschikt voor bijen en hommels....